Muzische conceptkaarten

De Muzische conceptkaarten zijn verkijgbaar bij uitgeverij Abimo en uitgeverij Pelckmans. Koen Crul (Vives Hogeschool) en Oetang werkten deze set uit voor leerkrachten en begeleiders van kunstzinnige leerprocessen.

De ‘Muzische conceptkaarten’ ondersteunen het verzinnen van muzische activiteiten. De set bevat 204 inspirerende kaarten waarmee je verschillende combinaties (concepten) kunt maken in drama, beeld, muziek en dans. Het combineren ervan levert ideeën op voor boeiende muzische activiteiten. Je kunt er zowel individueel of in team mee aan de slag.

De overzichtelijke handleiding neemt je mee van eerder eenvoudige tot meer complexe methodieken. Zonder dat je een specialist hoeft te zijn, kan je sterke ideeën ontwikkelen die enthousiast door de kinderen onthaald zullen worden. Een vleugje creativiteit en wat didactisch aanvoelen zorgen voor onvergetelijke kunstzinnige activiteiten.

Wat levert de set op?

  • doelgerichte muzische lessen ontwerpen
  • inspiratie door vier soorten kaarten te combineren: onderwerp-, werkvorm-, bouwsteen- en presentatiekaarten. Je kan meer dan 20.000 combinaties maken per domein!
  • een eigen leerlijn ontwikkelen waarbij je varieert in onderwerpen, werkvormen en bouwstenen, en die visueel maken
  • geïntegreerd muzisch werken door kaarten van verschillende domeinen met elkaar te verbinden
  • in teamverband kan je elkaar inspireren en uitdagen, op een speelse manier

Nascholing met de kaarten?

Wil je met je team met de kaarten leren werken en meegenomen worden in het didactisch verhaal achter deze kaartenset, neem dan contact op met Oetang –  samen met Koen Crul verzorgen wij de navormingen bij de set. De kaartenset hanteert de didactiek van ‘Zeppelin’ (Uitgeverij Pelckmans, 2014), een inspirerend boek over muzische vorming. Oetang biedt ook nascholing aan bij Zeppelin.

muzische conceptkaarten oetang zeppelin