vormingsaanbod vernieuwing

cursusopbouw of vormingsaanbod toekomstgericht onder de loep

Inhoud

Jeugdwerkorganisaties investeren veel tijd en energie in hun vormingsmomenten. Steeds vaker worden vormingen (cursussen) in vraag gesteld en wordt gezocht naar nieuwe invalshoeken om vrijwilligers nog beter op te leiden. Tijdens die zoektocht naar ‘vormingsvernieuwing‘ stoten organisaties tegen verschillende struikelblokken: pijnpunten zijn makkelijker te benoemen dan op te lossen, tegen tradities en stokpaardjes wordt moeilijk geschopt, voor visieoefeningen is er niet voldoende tijd of achtergrond, het stroomlijnen van verschillende vormingsinitiatieven gaat moeizaam,…

Oetang wil met deze sessie de zoektocht naar doelgerichte en uitdagende vormingen binnen organisaties helpen opstarten of begeleiden. Vanuit visieoefeningen en analyse van huidige sterktes en zwaktes komen we tot nieuwe uitdagingen, vormingsnoden en –inhouden.

We denken samen na over cursusopbouw, en breiden indien gewenst uit naar vormingstrajecten. Daarbij krijgen alle – ook nieuwe – vormingsinitiatieven van de organisatie een goedgekozen of volgtijdelijke plek.

De invulling van deze sessie is altijd op maat en wordt afgestemd op de doelen en ambities van de organisatie.

Werkvorm

Oetang bereidt enkele oefeningen voor op basis van het huidige vormingsaanbod. Met een kernteam van de kadervorming gaan we coöperatief aan de slag. Oetang neemt een adviserende en coachende rol aan. Of we spelen advocaat van de duivel.

Praktisch

  • Doelgroepen: educatieven, instructoren, kadervormingsleden
  • Duur: af te spreken
  • Deelnemers: max 16
  • Lokaal: grote ruimte met projectiemogelijkheid
  • Prijs: offerte

 

aanvragen