kwaliteitskapstok

een visieoefening die ook helpt bij het ontwikkelen en feedbacken van activiteiten

Inhoud

Jouw jeugdwerkorganisatie vertaalt haar visie en traditie in een hedendaags en kwaliteitsvol activiteitenaanbod.

Maar wat betekent ‘kwaliteit’ als het over activiteiten gaat? Hoe kun je die definiëren? Kun je vanuit een gezamenlijke visie enkele criteria bepalen die ook voor de vrijwilligers inspirerend zijn?

In deze sessie vertrekken we vanuit 5 sets vraagkaarten die visie-oefeningen en -discussies opstarten. Wat vinden we belangrijk? Waar willen we heen? Waar staan we voor?

We komen zo uit op parameters die binnen de organisatie naar voor geschoven kunnen worden om een eigen kwaliteitskapstok voor creatieve activiteiten op te stellen (bv. in de vorm van een letterwoord). Meteen wordt die kwaliteitskapstok ook een screenings- en feedbackinstrument voor instructoren en hoofdanimatoren die monitoren begeleiden.

Na deze sessie heb je met een vormingsteam een stevige denkoefening gedaan die heel concrete werkpunten oplevert voor toekomstige vormingen. De kapstok bewaakt mee waar je heen wil, wat je wil ontwikkelen en feedbacken. Zo werk je mee aan kwaliteitsbewaking.

Werkvorm

Gezamenlijke werkvergadering, met begeleidende presentatie (keynote) waarin Oetang een interne denkproces coacht aan de hand van oefeningen.

Praktisch

  • Doelgroepen: instructoren, vormingsteams, beleidsmakers, educatieven (ev. hoofdmonitoren met ervaring)
  • Duur: 2 à 2,5 uur
  • Duur: te bespreken
  • Lokaal: grote ruimte met verplaatsbare tafels en stoelen
  • Handouts: gepersonaliseerde synthese
  • Prijs: offerte

 
aanvragen