muzisch-creatief met media

Verkennend aan de slag met audiovisuele werkvormen en bouwstenen

Inhoud

Op een speelse manier maak je kennis met het muzisch-creatieve aspect van media in de basisschool. Zo beland je al snel bij foto, video en audio. Vanuit concrete en haalbare voorbeelden ontdek je wat de audiovisuele werkvormen en bouwstenen zijn en hoe je kinderen daarmee creatief aan de slag zet. Je krijgt de tijd om zelf eenvoudige mediaopdrachten te verzinnen. Aan de hand van een mediakijkwijzer leer je media beschouwen. Je stelt vast hoe audiovisuele werkvormen en bouwstenen je hierbij van pas komen en hoe je leerlingen uitdaagt om mediawijs met film, beelden enzovoort om te gaan.

De vorming wordt aangepast aan het leerplan Zill van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, het Go! leerplan Media of het leerplan MUVO van het OVSG

Tijdens deze vorming leer je …

  • enkele basisbegrippen kennen rond audiovisuele media
  • de audiovisuele werkvormen en bouwstenen hanteren
  • beschouwende gesprekken rondom media gericht opbouwen en begeleiden
  • inspirerende mediacreatie opdrachten bedenken voor kinderen

 
boek via onze nieuwe website

Oetang lanceerde een nieuwe website voor haar onderwijstrainingen en trajecten. Daar vind je het meest actuele aanbod. Momenteel bevind je je op de oude navormingswebsite die niet meer aangepast werd sinds maart 2023. Zocht je onze Learning Design Studio voor een productontwikkeling op maat? Dan kan je hier terecht!