creatief denken stimuleren bij kinderen

Inzichten en tips voor het ontwerpen en begeleiden van creatieve processen.

Inhoud

Creatief denken stimuleren bij kinderen is soms een uitdaging. Het vraagt dat je meer ‘open’ werkt om ruimte te laten voor initiatief en vindingrijkheid van leerlingen. Creativiteit wordt gevoed door de creatieve ruimte en opdrachten die we de kinderen geven als leerkracht. De leerlingen kunnen groeien in creativiteit!

Hoe ontwerp je activiteiten waarin creatieve ideeën en oplossingen mogelijk zijn? Hoe pak je een creatief proces coachend aan zonder houvast te verliezen als leerkracht? Hoe zet je kinderen aan tot brainstormen en ‘uitvinden’? En wat levert dat ‘buiten de lijnen’ denken dan precies op?

Je leert een creatief proces ontwerpen en je ontdekt wat de rol is van de leerkracht om remmingen op te sporen en te counteren. Na deze sessie trek je de klas in met inzichten en tips die bijdragen aan de creativiteitsontwikkeling van kinderen en aan hun zin voor initiatief en ondernemen, over alle vakken heen!

Doelen

Tijdens deze vorming leer je …

  • leerprocessen met creatieve kansen opzetten
  • wat de kracht is van creatief denken voor leerlingen
  • creativiteitsontwikkeling bij kinderen stimuleren ongeacht het leergebied
  • creativiteitsprocessen aflezen en coaching interventies toepassen
  • voor Zill-scholen: situeren van creativiteit binnen Initiatief en Verantwoordelijkheid

 
boek via onze nieuwe website

Oetang lanceerde een nieuwe website voor haar onderwijstrainingen en trajecten. Daar vind je het meest actuele aanbod. Momenteel bevind je je op de oude navormingswebsite die niet meer aangepast werd sinds maart 2023. Zocht je onze Learning Design Studio voor een productontwikkeling op maat? Dan kan je hier terecht!